Varberg

Fortsatt gratis parkering i stan

Det bör vara gratis att parkera i Varberg även i framtiden. Det tycker föreningen Marknad Varberg i sin kommentar till kommunens parkeringsutredning.

För att minska trycket i stadskärnan föreslår man att parkeringstiden begränsas till en halvtimme eller en timme i den innersta zonen. En kvart, som utredarna vill ha, är för kort tid tycker Marknad Varberg.

I några kvarter i kanten av den inre zonen föreslås en maxtid på tre timmar bland annat Hamnplan och p-huset Kyrkoherden. Marknad Varberg ställer sig också bakom förslaget att alla som behöver parkera hela dagen hänvisas några kvarter bort från de mest besökta affärsgatorna. Dessutom vill man ha fler parkeringsvakter på sommaren.

Bakom Marknad Varberg står cirka 350 företag i Varberg. Fri parkering med p-skiva är ett starkt konkurrensmesdel för handeln och turismen i Varberg menar marknadsbolaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista