Rekordmånga föddes i Halland i sommar

Juli blev en rekordmånad för barnafördandet i Halland. På förslossningarna i både Varberg och Halmstad föddes i juli fler barn än nångonsin tidigare.
- Vissa arbetspass har varit riktigt tuffa. Vi har kallat in extra arbetslag och det har blivit en del övertid, säger Anneli Noréus, avdelningschef på BB i Halmstad. I juli föddes 170 barn i Halmstad och 197 i Varberg, vilket är rekord på båda orterna. Även i riket som helhet ökade antalet födslar i juli. I Halland handlar det både om mammor från länet och utanför, men någon babyboom vill inte BB och förslossningspersonalen tala om. I Varberg har till och med födslarna minskat lite under våren. Båda sjukhusen tycker att de klarat trycket bra. - Det fungerar bra därför att BB och förslossningen inte längre är två helt skilda enheter, utan personalen jobbar på båda avdelningarna, säger Ann Britt Johansson, avdelningschef på förlossningen i Halmstad.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".