Halmstad

Tre rån på en vecka

På en vecka har tre väpnade rån skett i Halmstad, mot en bank och två butiker. Polisen tror inte att att det finns något samband mellan rånen.

Även tidigare år har det skett flera rån i de östra stadsdelarna och polisen ändrar nu sitt sätt att arbeta för att försöka förebygga rån.

– Det är oroväckande att det har varit tre rån på så kort tid. Vi hade även under vintern ett antal rån mot bensinmackar som naturligtvis oroar de som jobbar inom verksamheten, säger Ingemar Nilja är närpolischef i Halmstad.

En person sitter anhållen för ett av rånen i veckan och kommer eventuellt att begäras häktad under dagen. Annars jobbar polisen med att höra vittnen och jämföra rånen med varandra och med tidigare ouppklarade rån.

Den snabba ökningen av väpnade rån gör att polisen ändrar sitt sätt att jobba förebyggande säger Ingemar Nilja.

– Vi vill ju skapa största möjliga trygghet för allmänheten. Därför måste vi vara synliga ute, vi måste vara synliga på rätt platser, vi besöker butiker som är extra utsatta för rån och bensinmackar där det inte finns så mycket personal.

– Vi måste utöka samarbetet med föreningar och med de som har butiker och mackar och prata om hur man kan förhindra eller försvåra de här rånen, säger Ingemar Nilja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista