Halmstad

Aktieägare hotade företagets vd

En Halmstadbo i 50-års åldern har dömts till böter efter att han trakasserat och hotat personer i det företag som han själv tidigare var delägare i. Han döms till 130 dagsböter eller sammanlagt 130 000 kronor av tingsrätten för olaga hot.

Det var i samband med att företaget, där Halmstadbon tidigare var delägare och styrelsemedlem, skulle säljas som sinnet rann över på honom. Halmstadbon var emot försäljningen och framförde hot, i vissa fall dödshot.  

Hoten riktades mot företagets vd, mot en styrelseledamot och dennes hustru och mot en anställd på företaget. 

Hoten framfördes både vid besök på företaget och via telefon. Och vid den bolagsstämma 2008 som beslöt om försäljningen av företaget hyrdes vakt från ett vaktbolag in för att skydda stämmodeltagarna utifall Halmstadbon skulle dyka upp. 

Själv hävdar han att han inte hotat men att han framfört okvädingsord och varit upprörd och sagt dumma saker. 

Förutom dagsböterna på 130 000 kronor, att de är så höga beror på Halmstadbons mycket goda ekonomiska ställning, ska han betala skadestånd på 5000 till 10 000 till dem han hotat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista