Laholm

De vill förbjuda hundbad

Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Laholms kommun vill förbjuda hundbad både vid Hedhuset och Kattvägen i Skummeslövsstrand.

Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Laholm anser att Hedhuset ligger för nära det blivande naturreservatet och vid Kattvägen är det risk för att grannar blir störda av skällande hundar.

Dessutom är det enligt Ove Bengtsson, ordförande i nämnden, problem med hundbajs och hundar som springer lösa på stränderna.

– Det är en väldigt stor fråga som engagerar folk. Det blir nästan en form konflikt mellan hundägare och icke-hundägare, det är lite tråkigt. Själv kan jag tycka att man på någon del utav stranden skulle tillåta hundar.

– Men det finns alltid människor som tycker annorlunda och det är väl det som symboliserar den här frågan, den är väldigt kluven och delad, säger Ove Bengtsson.

Förbudet för badande hundar i Skummeslövsstrand är tänkt att gälla från maj till september, tidigast från nästa år. Sista ordet har kommunfullmäktige i Laholm.

Hundägare och boende i Skummeslöv har olika åsikter. 

– Jag tycker det är synd men jag kan ha förståelse för dem som inte är hundägare, de har ju inte samma syn på saken, säger Kjell-Rune Martell.

– Jag tycker att det är ledsamt, det är en trevlig miljö att gå i med hunden. Varför ska inte vi kunna gå där, när man kan köra bil? Man borde slopa bilarna istället, säger Ingolf Larsson.

– Jag tycker att det är fruktansvärt, de blir mer och mer hundar och de behöver mer plats, säger Lena Sundberg.

– Det är klart att folk ska få bada med sina hundar men på sommarn är det 50-75 bilar här med hundar och det är störande. Man uppför sig inte rätt, man ska ha hunden kopplad och det är inte så många som har, säger Kjell-Rune Martell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista