Halland

Båtplats med hjälp av nätet

Det kommer att bli ännu lättare för båtägare att planera sommarens segling. För från och med i år kommer ett hundratal båtplatser i nio gästhamnar, fem på västkusten och fyra på ostkusten, vara bokningsbara på internet.

Genom att gå in på hemsidan, kan båtägaren boka en plats på en av de nio hamnar som just nu deltar i systemet. Det går att boka antal dagar och sedan klicka på den båtplats i hamnen som man är intresserad av. El till platsen bokas också på nätet.

Risken finns dock fortfarande att båtplatsen ändå är upptagen när det är dags att lägga till, men det ska enligt Fredrik Barthold, ägare av båtbokningssystemet Dockspot, gå att lösa eftersom det fortfarande kommer att finnas personal i de hamnar som finns i samarbetet.

– Vår förhoppning är att vi som hamnvärdar ska göra det möjligt att man som båtgäst ska kunna se att platsen är reserverad, säger Fredrik Barthold.

Han säger också att man jobbar på att få in också halländska hamnar i systemet. De fem som finns på västkusten ligger i Göteborgs skärgård och södra Bohuslän.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista