Halmstad

Oppositionen vill höja skatten

23 öre mer i skattehöjning, 1,18 i stället för alliansens 95 öre, det föreslår oppositionspartierna Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet i sin alternativbudget i Halmstad.

Ingegerd Sahlström, socialdemokratiskt kommunråd, förklarar vad skillnaden är mellan oppositionens budgetförslag och den borgerliga alliansens.

–Jag ser ju att vi satsar, inte bara sparar. Man måste spara, det är en finanskris men det är också så att man måste lägga in pengar, till exempel 10 miljoner till arbetslös ungdom, för att få hjulen att rulla i Halmstad.

Gör ni några besparningar alls?

–Ja, det gör vi, vi sparar in pengar på statskontoret, vi har förslag om att spara på tekniska nämnden, vi säger att man måste titta över möjligheternas hemvård. Det är som är viktigast är att vi ser att vi har många i kommunen som når en ålder på 65-67 år. Här säger vi att vi måste bli oerhört restriktiva när det gäller återbesättningen av tjänster. Samtidigt så säger vi också att man nu under hösten gör en organisations översyn i kommunen.

Vad händer med Örjansskolan?

–Vi står kvar vid det beslut som är fattat i fullmäktige, nämligen att skolan ska renoveras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista