Svagare konjunktur i Halland

Livsmedelsindustrin i Halland befinner sig i en djup lågkonjunktur trots att den går bra i övriga Västsverige. Det visar sig när den senaste konjunkturbarometern för Västsverige presenterades i dag.

Bertil Törsäter som är regionsutvecklingsdirektör i Västra Götaland har ingen förklaring till varför det ser ut som det gör just i Halland.

–Livsmedelsindustrin går ganska bra i dag, i stort sett i hela Västa Götaland men dippar ganska ordentligt i Halland, det är sådant som sticker ut i den här prognosen.

Vad beror det på?

–Det är för tidigt att svara på.

En annan bransch som drabbats hårt senaste månaderna i Halland är tillverkningsindustrin. Index har sjunkit så mycket att industrin i Halland nu visar den svagaste konjunkturen i hela Västsverige.

För byggverksamheten har läget också försämrats mycket i länet sedan i höstas. Trots detta är konjunkturen i Halland den minst dåliga i Västsverige men marginalen har krympt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista