Halmstad

Elev misshandlade lärare

En elev på Kattegattgymnasiet i Halmstad blev i dag gripen av polis efter att han slagit och hotat en av skolans lärare. Den 17-årige eleven hade uppträtt störande på lektionen och blev då avvisad från lektionssalen. Detta ledde till att eleven attackerade läraren när han försökte ta sig in i lektionssalen igen.

– Upprinnelsen har sin början i en lektion, men själva incidenten där elev och lärare kom i handgemäng, är efter eleven har blivit avvisad från lektion, säger Dan Håkansson som är rektor på Kattegattgymnasiet.

– Det bedömdes att eleven var i ett så upprört skick att det var olämpligt att han träffade övriga elever på skolan, säger Dan Håkansson.

Eleven attackerade läraren som fick försvara sig vilket utmynnade i en brottningsmatch, enligt rektor Dan Håkansson, men det blev inget blodvite och läraren valde att fortsätta sin arbetsdag. Eleven däremot hämtades av polis och dessutom kan det bli aktuellt med en avstängning från skolan.

– I nuläget är polisen informerad om detta som har inträffat och det är den brukliga rutinen vi har, när det uppstår något som är brottsligt så polisanmäler vi. I detta fall har det utövats våld och det är aldrig acceptabelt på skolan.

Rektor har rätt att stänga av eleven upp till 14 dagar, sedan är det upp till utbildningsnämndens politiker att bestämma om det ska vara en vidare avstängning.

17-åringen har släppts på fri fot efter förhör, men riskerar förutom avstängning åtal för misshandel och våld mot tjänsteman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista