Halmstad

Länssjukhuset minskar personalen

Förra veckan aviserade ledningen för Länssjukhuset i Halmstad att 50 anställda behöver sägas upp eftersom de tilldelade pengarna inte räcker till under året. På längre sikt behöver länssjukhuset minska bemanningen med ytterligare 50 anställda.

Länssjukhuset ska minska sin bemanning med ytterligare 50 anställda men det ska ske genom så kallad naturligt avgång och inga fler ska behöva drabbas av uppsägning, säger sjukhuschefen Anders Dybjer.

–Under perioden 2009-2010 så motsvarar kostnadssänkningen på 43 miljoner mellan 100-120 årsarbetare och arbetet att minska vår bemanning pågår. Vi bedömer att det kan handla om upp till 50 tillsvidare anställda som kan behöva varslas om uppsägning. Den övriga minskningen av personalen försöker vi göra successivt genom naturlig omsättning.

100 anställda är ett stort antal, hur påverkar det länssjukhusets verksamhet?

–Totalt sätt har vi 2300 anställda och den storleksordningen som vi behöver minska vår bemanning med motsvarar ungefär 4 till 4,5 procent utav vår normala bemanning så det är klart att det i sig är kännbart. Sjukvårdsuppdraget ligger kvar, vi ska alltså tillgodose vårdbehoven i samma omfattning och det är det som är vårt uppdrag, vi ska utöva lika god vård och med minst lika god kvalitet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista