Halmstad

Oro och ilska på länssjukhuset

På Länssjukhuset i Halmstad är oron stor bland personalen inför hoten om kommande varsel och besparingar. Till hösten kan 50 personer komma att varslas och över 50 tjänster kommer att försvinna genom så kallade naturliga avgångar.

På akutavdelningen har personalen fått veta att två sjuksköterskor på heltid ska bort och att de ska jobba fler nätter och varannan helg.

– Vi har ju ett socialt liv också vi som jobbar inom sjukvården och det är jättetrist att se att den tiden man har med sin familj och vänner kommer att försvinna mer och mer, säger Tina Edgren, sjuksköterska på akutavdelningen.

Sjukhuschefen Anders Dybjer har tidigare sagt att även om över 100 tjänster på sikt kommer att försvinna från länssjukhuset i Halmstad så ska man utföra minst lika mycket vård med minst lika bra kvalité. En intressant tanke, tycker Tina Edgren, med tanke på hur det ser ut idag.

– Vi har hög belastning som det är och många gånger hinner vi inte ta rast. Vi kommer hem efter pass där vi jobbar mellan 14 och 22 och kanske inte ens hunnit gå och kissa, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista