Klimatfrågan viktigast för Månsson

Miljö och klimat måste hanteras över nationsgränserna. De är de viktigaste frågorna inför valet till EU-parlamentet den 7 juni. Det menar Hallands enda centerpartistiska kandidat, Ulrika Månsson i Varberg.

–Det klarar vi inte av att hantera enbart lokalt och nationellt, vi måste hitta både mål inom EU men också inom hela världen för att bekämpa spridningen av växthusgaser. Det kommer ha en avgörande skillnad för hur vår livskvalitet kommer att se ut. Därför tycker jag att det är den viktigaste frågan som EU måste ta sig an, säger Ulrika Månsson.

Kan du ge något exempel på där du tror att EU skulle kunna göra en insats i klimatfrågan?

–Att sätta upp höga mål för minskning av utsläpp av växthusgas. Att sätta upp höga mål på europeisk nivå och att vi från svenskt håll trycker på. Om vi sätter upp höga mål här i Sverige så minskar konkurrenskraften för våra företag om vi inte lyckas driva igenom lika höga krav på europeisk nivå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista