Halmstad

Man kan ha omkommit i branden

En man misstänks ha omkommit i en brand på Doktorsvägen i Frösakull utanför Halmstad. Villan var övertänd när brandkåren kom dit och villan gick inte att rädda. Mannen som misstänks ha omkommit är 107 år gammal.

Branden började vid 9.30  i dag och slukade snabbt huset som nu är nedbränt till grunden. Orsaken till branden är fortfarande oklar, och trots att räddningstjänsten inte hittat någon kropp i byggnaden så misstänker alltså Janne Nilsson, räddningsledare, att mannen som är skriven på adressen befann sig i huset när branden startade.

– Det är antagligen en person innebränd, säger Janne Nilsson.

Vad är det som får dig att tro det?

– Vi har inte hittat han som bor i huset.

Vad har ni för teorier?

– Vi har hans son här och han har inte heller sett honom, det är av den anledningen som vi misstänker att han är kvar i huset, säger Janne Nilsson.

Under förmiddagen var SR Hallands reporter Åsa Karsson på plats:

–Det är stort pådrag här, mellan 15 och 20 brandmän, polis och ambulans är på plats. Tegelvillan är totalt nedbränd inuti, det är inventarier av trä så det finns ingenting kvar i villan. De yttre väggarna står kvar så det finns ingen risk för spridning av elden. Brandkåren har branden under kontroll.

En äldre man äger huset, vad vet man om honom just nu?

–Anhöriga har meddelats, det finns en risk att han inte är vid liv. Om han var i byggnaden så är han inte vid liv men man har ännu inte hittat någon kropp. Det är vad man kan säga nu, säger SR Hallands reporter Åsa Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista