Vill se yngre parlamentariker

Vänsterpartisten Daniel Hansson från Laholm som kandiderar till EU-parlamentet tycker att det behövs yngre svenska parlamentariker i EU. Själv är han 25 år och finns på Vänsterpartiets 12:e plats men han är kritiskt till att partiernas toppkandidater snarare har framtiden bakom sig än framför sig.

– Det verkar precis som att EU-valet är ett val där vi väljer ner pensionärer Europaparlamentet. Vi har Gunnar Hökmark som toppar för Moderaterna, Olle Schmidt och den evigt bittra Marit Paulson som toppar för Folkpartier, den evigt homofobiska Alf Svensson som ska locka väljare till Kristdemokraterna.

– Det verkar precis som att Europaparlamentet håller på att bli ett äldreboende för avdankade toppolitiker som har blivit för obekväma för hemmaplan. Ett pensionssparande för en politisk elit. Men 145 000 kronor i månaden efter skatt kan väl locka den mest trötte politikern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista