Halland

Ätstörningsvården blir gemensam

Unga personer med ätstörningar som är inne i vården ska inte behöva byta behandling och vårdkontakt bara för att de fyller 18 år och inte längre tillhör barn och ungdomspsykiatrin. Dessutom ska patienterna  få samma vård oavsett var man bor i Halland.

--  Förhoppninsvis ska det enklare att komma in i en organisation där man tar hand om patientens problem. Vi beböver inte tänka på patientens ålder var han eller hon befinner sig i länet, säger Christina Kovac som är verksamhetschef ätstörrningsvården i Halland.

 All personal har genomgått en högskoleutbildning på 7.5 poäng inför organisationsförändringen. Det har man gjort för att få en gemensam kompetenshöjning och för att personalen ska ha en gemensam grund att stå på när man möter patienter i olika åldrar och skeden av sin sjukdom. Verksamhetschefen Christina Kovac menar att synsättet på vården har skiljt sig åt mellen barn och ungdomspsykiatrin och vuxenpsykiatrin.

--  Vi möter patienter i olka åldrar och i olka utvecklingsfaser i livet. En fråga som vi diskuterat mycket är familjeperspektivet, säger Christina Kovac.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista