Stora brister i skolkök

Köket på Östergårdsskolan i Halmstad har så stora brister att dom måste åtgärdas. Det konstaterar arbetsmiljöinspektionen efter en kontroll av köket. Nu har Halmstad kommun fram till den 31 oktober på sig att redovisa för arbetsmiljöverket i Göteborg vilka åtgärder man vidtagit för att rätta till bristerna i köket.
I slutet av augusti gjorde arbetsmiljöinspektionen ett besök på Östergårdsskolan i Halmstad för att kontrollera arbetsmiljön. Den visade sig vara allt annat än bra. Varumottaget är trångt vilket innebär att personalen måste lasta om varorna och arbeta i svåra arbetsställningar, dessutom är risken stor för klämskador när transportvagnar körs in i frysrummet. Anmärkningsvärt är att frysrum 2 saknar larm om nån skulle bli instängd. En skärmaskin saknar säkerhetsanordning om strömmen skulle gå. Maskinen går alltså igång igen när strömmen kommer tillbaka och så får det inte vara. Till sist riktas kritik mot inomhusklimatet i köket. Personalen säger att man fått besvär som klåda i ögon och hals. Inspektionen visade också att ventilationen hade brister och inte klarade av att ta hand om ånga och stekos från grytorna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".