Halmstad

Kommunen inte redo för ny arena

Halmstads kommun är i dag inte är tillräckligt förberedd för att dra till sig större typen av evenemang som varit förhoppningen när kommunen bestämde sig för att bygga den nya Halmstad Arena. Det skriver externa revisorer i en delrapport om bygget av arenan som ska stå klar till hösten.

Carl Fredrik Graf, kommunstyrelsens ordförande anser att kommunen visst är rustad för större evenemang.

– Det är en kommentar som förvånar lite för vi visade ju nu, framförallt under 700 årsjubileet när vi hade tre stora arrangemang att Halmstad numera är förberedd för att ta emot stora arrangemang. Det understryks av att fotbollsförbundet bad Halmstad att med kort varsel gå in som en part i U-21, säger Carl Fredrik Graf.

Varför tror du då att de skriver så?

– Jag tror kanske att det handlar om själva arenan som sådan. Det är ju många saker som ska samsas där, idrott, elitidrott och evenemang. Det blir en ny uppgift för kommunen att fylla arenan året om. Det kanske är det som revisorerna har tänk på.

I den delrapport som revisorerna nu lagt fram har man tittat på hur styrningen av arenabygget har sett ut. Och de är nöjda med hur kommunen och entreprenören har samarbetat.

Men revisorerna ser alltså brister när det gäller att dra till sig kommande evenemang. Ett angeläget problem för kommunen som lämnat en lucka på 4 miljoner i budgeten i driften. En lucka som man räknar med att kompensera genom uthyrning

– Det är en svår uppgift men definitivt ingen omöjlig uppgift och det är en uppgift som vi är förberedda att ta på oss i kommunen. Arenan kommer att ge en del intäkter till kommunen men den stora vinsten för kommunen är attraktiv för besökare och Halmstadbor, säger Carl Fredrik Graf.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".