Anna Lindh är död

Utrikesminister Anna Lindh är död. Hon avled 05.29 på torsdagsmorgonen av de skador hon fick igår när hon överfölls och knivskars av en man på varuhuset NK i centrala Stockholm. Anna Lindh blev en av de mest kända svenska politikerna, både i hemlandet och utomlands. Hon hann med mer än de flesta i en rikspolitiska karriär som började för drygt tjugo år sedan.
Göran Persson höll en presskonferens i morse: ”Det känns overkligt. Det är svårt att riktigt förstå. Anna var alldeles nyss här, mitt ibland oss. Engagerad, kvicktänkt, rakt på sak. I full färd med att debattera, diskutera, att övertyga människor på gator och torg. Så rycks hon ifrån oss, mitt i sitt demokratiska arbete, det som hon satte stort värde på. ” Det sa Göran Persson på presskonferensen tidigare imorse. För tillfället är allt kampanjarbete inställt. Klockan 11 hålls överläggningar med övriga partiledare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".