Barnverksamhet hotad

Mariasystrarnas barnverksamhet i Oskarström kan bli tvungen att flytta eller lägga ner om inte Halmstad kommun visar större intresse för stiftelsen. Men det håller inte kommunen med om.
Det säger stiftelsens revisor Sten Pettersson efter att Halmstads kommunledning på tisdagen sade nej till en bidragsansökan på 10 000 kronor. Barnverksamheten har funnits i över 75 år och är en av de första i sitt slag i Sverige. Men kommunen har under årens lopp dragit ner antalet tjänster och Sten Pettersson säger till P 4 Radio Halland att avslaget på bidragsansökan bara är ytterligare ett bevis på att kommunen inte vill satsa på verksamheten. Men Gunnel Bengtsson som är centerpartistiskt kommunråd i Halmstad säger till P 4 Radio Halland att hon inte alls ser avslaget på det sättet. De neddragna tjänsterna förklarar hon med att verksamheten bedrivs som familjedaghem och att kommunen överhuvudtaget drar ner på dessa. Om mariasystrarna ansöker om att få bedriva enskild barnomsorg så blir man mindre beroende av att kommunen anvisar platser på förskolan, säger Gunnel Bengtsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".