Bra vallskörd efter solig vår

Den varma och tidiga våren bäddar för att årets vallskörd blir bra. Det säger Lennart Nilsson som är ordförande i LRF i Halland.

– Vallskörden är avklarad på många håll i länet, det har varit bra kvalitet och på många håll bra mängder, säger Lennart Nilsson som är ordförande i LRF i Halland.

Vad behövs för att det ska bli fler skördar?

– En bra sommar med värme och solsken och lite regn däremellan. Vi vill väl ha samma väder som turister och semesterfirare.

När vallen kan skördas tidigt som i år innebär det bättre kvalitet näringsmässigt och att förutsättningarna för att få ut mer foder blir bättre.

Men en regnig sommar och höst kan helt förändra läget, säger Lennart Nilsson som också har vissa farhågor för den vall som ännu ej skördats och som ska bli foder till hästar.

– Foder till hästar tar man lite senare för att det ska vara lite grövre. Med det ostadiga väder vi har nu så känns det lite osäkert, säger Lennart Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".