Det väntas komma mellan 35 mm och 50 mm regn i Halland. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix.
Halland

Varning för mycket regn

Det väntas mycket regn över Halland den närmaste tiden. Det kan komma sammanlagt upp till 50 millimeter under senare delen av torsdagen och under fredagen. SMHI har utfärdat en varning för översvämningar.

Även vindarna väntas bli besvärliga.

SMHI har utfärdat en varning klass 1 för södra Sverige. Enligt definitionen betyder det "väderutveckling som innebär vissa risker för allmänheten och störningar av en del samhällsfunktioner".

Nästa vecka är midsommarvecka och SMHI får förstås massor av förfrågningar om väderutsikterna för midsommarafton. Det är ännu långt dit och prognoserna är osäkra, men Linnea Rehn ger i alla fall inget stort hopp om högsommarvärme till sillen och midsommardansen.

-- Det ser ut att bli en viss stabilisering av vädret under tisdag och onsdag i nästa vecka, men på torsdag väntas ett nytt regnområde, säger hon och tycker att man gör bäst i att räkna med ett ganska ostadigt midsommarväder utan några speciellt imponerande temperaturer, säger Linnea Rehn, jourhavande meteorolog på SMHI till TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".