VARBERG

Protester mot nedskärningar

Idag lämnade föräldrar i Varberg in en namninsamling mot nedskärningar i grundskolan. Över 4000 namn har samlats in som kommunstyrelsens ordförande Gösta Bergenheim nu får ta del av.

– Det har varit en väldigt positiv tid att gå runt med lista, man får mycket positiv kommentarer, säger Christina Ström en av de föräldrar som varit drivande i namninsamlingen.

Det är framför allt det minskade elevantalet i grundskolan som gjort att grundskolorna fått mindre pengar. Det har gjort att man varit tvungen att skära ner på lärare och omorganisera verksamheten så att den anpassas efter de mindre barngrupperna. Men nu vill föräldrarna att det ska bli lugn och ro, så att den organisation som finns kan sätta sig.

Har dina barn reagerat på det här?

– Ja, de märker att personal försvinner och tycker att det är tråkigt. Det märks ju att lärarna får mindre tid med delad klass, säger hon.

Gösta Bergenheim, kommunstyrelsens ordförande är positiv till föräldrarnas engagemang. Och kommer att ta med sig de 4000 namnunderskrifterna och synpunkterna till kommunfullmäktige på tisdag i nästa vecka.

– Det tyder på ett stort engagemang i frågan och det får vi ta till oss, säger han

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".