Protester mot köksbesparingar

Under rubriken lägg inte ner vårt kök protesterar personalen på Bockstensskolan i Varberg kraftigt mot serviceförvaltningens förslag på att lägga ner flera tillagningskök i kommunen. Ett förslag som bland annat skulle innebära att köket på Bockstensskolan försvinner.
Enligt det mest långtgående förslaget, som tjänstemännen ställt sej bakom, så ska man spara fem miljoner kronor årligen genom att lägga ner minst 20 av dagens 30 tillagningskök nästa år. Personalen på Bockstensskolan ifrågasätter dock att man kommer att kunna spara så mycket pengar och övertygade om att man inte kommer att kunna upprätthålla måltidsstandarden. De skriver också att de ökade transporter som det nya systemet skulle innebära strider mot kommunens miljömål. Det är servicenämnden som i oktober väntas ta beslutet att spara bort ett antal kommunala tillagningskök i Varberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".