Halmstad

England slog Finland på Örjans Vall

Igår inleddes U21-EM i fotboll på Örjans Vall i Halmstad. Finland mötte England i en match som slutade med brittisk seger. Lagkapten i Finlands U21-landslag är Halmstad BK:s mittfältare Tim Sparv och han tyckte att det var en mäktig upplevelse att spela för sitt land på sin hemmaplan.

– Det var hur roligt som helst, att sjunga nationalsången med 1000-tals finnländska fans lät som nästan 45 000. Det var en helt otrolig stämning. Det kändes bara surt att inte kunna ge dem något att jubla över, säger Tim Sparv.

Efter matchen fick engelskmännen jubla mest, men en bit in i första halvleken satte Tim Sparv en straff för Finland och då hördes det att 1000-tals finska supportrar hade tagit sig till Örjans Vall.

– Det är klart att när jag lägger in straffen så är det det bästa som har hänt på länge, säger Tim Sparv.

I andra halvlek nickade England in 2-1 och vann därmed matchen.

Susanne Erlandsson från Halmstad som sitter i Svenska fotbollförbundets styrelse tycker att Halmstadborna ska känna stolthet över arrangemanget.

– Jag tror att det är betydligt större än vad de flesta Halmstadbor inser. Den här turneringen är UEFA:s näst största turnering. Därmed extra roligt att turneringen finns i Halmstad, säger Susanne Erlandsson.