Halmstad

Fyra år för mordbrand

En 40-årig kvinna döms till fyra års fängelse för att ha tänt eld på sitt hus öster om Halmstad.Tingsrätten dömer henne för mordbrand och skadegörelse, och hon ska även betala skadestånd till sina tre barn som befann sig i huset när det började brinna.

Det var i början på året som det vid två tillfällen brann i kvinnans hus och efter hand stärktes misstanken om att hon själv anlagt bränderna.

Första gången brann det i garaget och andra gången inne i själva bostadshuset där kvinnan befann sig med sina tre barn.

Där hade brand startat på två ställen, samtidigt som dörrarna var låsta och det inte fanns några tecken på inbrott.

Det visade sig också att bränderna föregåtts av sms mellan kvinnan och hennes före detta särbo som just gjort slut. Han fick bland annat frågan om han skulle komma tillbaka till kvinnan och hennes barn om något hände dem. Det sms:et kom från dotterns mobil men kvinnan tros ha varit den som skickat det.

Och nu döms hon alltså till fyra års fängelse för mordbrand, Rätten anser att det är försvårande omständigheter att hennes barn tre sovande barn fanns i huset, och att en av dom tillfälligt var rullstolsbunden på grund av en operation.

Kvinnan döms också för skadegörelse och ska betala skadestånd till Folksam och hennes tre barn ska också ha skadestånd på runt 200 000 kronor för kränkning och förlorade tillhörigheter.