35-åring gripen för mordet på Anna Lindh

Den 35-årige man som på tisdagskvällen greps misstänkt för mordet på Anna Lindh ska enligt uppgift vara skriven hos sin mamma på en adress i Varberg.
Mannen har inte varit i Varberg så mycket och han greps i Solna, Stockholm strax efter klockan 21 på tisdagskvällen. En timma tidigare hjälpte Varbergspolisen sina kollegor i Stockholm att transportera 35-åringens mor från hennes bostad i Varberg då hon ville komma bort från massmedia. 35-åringen är skäligen misstänkt för mordet - vilket är en låg grad av misstanke - och spaningsledare Leif Jennekvist påpekade på tisdagskvällen att polisen har "minst fem namn som är högaktuella". Nu på morgonen har spaningsledningen i Stockholm inte velat svara på om mannen har erkänt eller om han förnekar att han är den som mördade Anna Lindh. Stina Wessling, länspolismästarens presstalesman har däremot uppgett för TT att 35-åringen sagt att han är den som polisen letat efter.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".