Varberg får pengar till bredband

På onsdagen fick Varbergs IT-chef Anita Eckersand beskedet att kommunen 7 miljoner kronor för att bygga ut bredbandsnätet på Varbergs landsbygd.
Anita Eckersand säger till P 4 radio Halland att hon är mycket glad, eftersom det varit svårt att övertyga länsstyrelsen om att man uppfyller alla villkor för det statliga stödet. Liknande problem har bland annat Falkenbergs kommun haft. Staten betalar en tredjedel av kostnaden för att binda ihop orter på den svenska landsbygden med bredbandsnät. Det är Varberg Energi som bygger den här första etappen av bredbandsnätet, som ska ge snabbare datorförbindelser till cirka 15 orter, däribland Veddige, Tvååker och Rolfstorp. Innan allt är klart måste man också bygga ett finmaskigt nät inom varje liten ort. Det blir nästa steg att söka pengar till det, säger Varbergs IT-chef Anita Eckersand.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".