Halmstad

Gågateprotester växer

Protesterna mot att Klammerdammsgatan i Halmstad ska dubbelriktas fortsätter. Köpmännen längs gatan befarar trafikkaos och nu lämnar de in en protestlista där de kräver att kommunen river upp beslutet. En privatperson har också överklagat kommunens beslut.

– Tillgängligheten försvinner ju. För enligt det här förslaget ska de ju dubbelrikta som idag är knökig. Det kommer till att bli kaos där ju, säger Torbjörn Larsson som också lämnat in en överklagan.

Köpmansgatan ska bli gågata och därför måste Klammerdammsgatan dubbelriktas, annars finns det ingen väg ut ur parkeringsgaraget som ligger där. Flera av köpmännen på Klammerdammsgatan är emot detta och de har samlat ihop en protestlista.

– Denna gata är så smal, vi är redan rädda när de cyklar på trottoarerna. Jag kan se skrämmande scenarior framför mig, säger Ann Hügert på handarbetesaffären som är initiativtagare.

Hur många namn har ni på protestlistan?

– Vi har säkert fått 150 namnunderskifter från privatpersoner och sen är vi 14 affärer som har en egen lista.

Handlarna oroar sig för trafikstockning och för att kunderna får det sämre när de inte kan parkera nära längre. De tycker att kommunen behandlar Klammerdammsgatan styvmoderligt. Och flera av dem har samlat ihop en protestlista för att få kommunen att ändra sig. Christer Johansson på tekniska kontoret håller dock inte med.

--  Det blir visserligen dubbelriktad trafik, men när Köpmansgatan blir gågata blir det totalt sett ändå mindre trafik på Klammerdammsgatan, säger han.