Halmstad

Ny skottlossning i Halmstad

Uppdaterad kl 10:45

Ännu en skottlossning har skett nattetid i Halmstad. Det här gången på Furuvägeni stadsdelen Furet.

Ett skott sköts genom ett fönster till sovrummet till en bostad vid halv tre-tiden natten till söndagen. Minst två personer befann sig i bostaden men ingen kom till skada.

Söndasnattens skottlossning i Halmstad är den tredje på en vecka men hittills har ingen person blivit skadad. Den första händelsen med skjutvapen inträffade på natten till tisdagen då flera skott avlossades mot en lägenhet på andersberg. Nästa skottlossning ägde rum på fredagkvällen då tre till fyra skott sköts mot en okänd person utomhus på andersberg. Men polisen vet fortfarande inte vem som sköt eller vem skotten var riktade mot.

Enligt Thomas Björkman som är förundersökningsledare har polisen ännu inte tillräckligt med underlag för att kunna säga att det finns nåt samband mellan de olika händelserna. Men han utesluter ändå inte att det finns ett samband.

– Är det tre sådana händelser på en vecka  i samma stad så kan man åtminstone gissa att de finns ett visst samband.

– Det är självklart att sådana här händelser påverkar den upplevda tryggheten för dem som bor i Halmstad men jag anser trots det att folk i allmänhet kan känna sig trygga, säger Thomas Björkman.