Chefen för rättspsyk varslas

Landstinget Halland varslar chefen för den rättspsykiatriska avdelningen vid Varbergs sjukhus; Sasa Sacipovic därför att Landstingets förtroende för honom som chef sjunkit till noll.

Det säger Joachim Björnklev som är förhandlingschef för Landstinget Halland och den som senare kommer förhandla om frågan med Vårdförbundet i Halland.

Sasa Sacipovic är misstänkt för att ha misshandlat sin sambo vid fyra olika tillfällen. Än så länge har han varken åtalats eller dömts för brottet. Men ändå har alltså Landstinget Halland beslutat att varsla honom från sitt uppdrag som chef för Hallands rättpsykiatriska avdelning.

Sasa Sacipovic säger till Radio Halland att han är oskyldig och säger också att han tycker beslutet om varslet är konstigt, just eftersom han inte är åtalad brottet.

Därför ska han tillsammans med facket bestrida landstingets beslut.

Arbetsgivaren Landstinget menar att det låga förtroendet för Sasa Sacopovic som chef, också innebär att det inte heller finns nån möjlighet för honom att vara chef i andra delar av Landstinget.

– Som vi bedömmer det nu så är det ju inte så att hans förtroende skulle vara starkare någon annanstans inom landstinget. Däremot har han ju kvar sin anställning som sjuksköteska, säger Joachim Björnklev, förhandlingschef Landstinget Halland.

Vårdförbundet i Halland ska i höst inleda en tvisteförhandling med Landstinget Halland.