Halmstad

Dubbelmordsrättegången inledd

I dag inleddes rättegången mot den 45-årige man som är misstänkt för dubbelmordet på Andersberg i april. Enligt åklagaren har mannen mördat två kvinnor, en mor och en dotter, och sedan skjutit sig själv i huvudet.

Efter omfattande vård har den 45-årige mannen blivit så pass frisk att rättegång kan hållas. Med vit blindkäpp och två ledsagande häktesvakter fördes han in i rättssalen.

Enligt åklagaren är mannens motiv en besatthet av den yngre kvinnan, som tillfälligt var i Sverige för att hjälpa till att vårda sin pappa.

Den åtalade mannen var ursprungligen en vän till familjen men vänskapen blev ansträngd när dottern avvisade honom. Då började han ringa dottern och andra familjemedlemmar och kom med hot. Hot som enligt åklagaren kulminerade den 8:e april då han tog sig in i familjens lägenhet och mördade dottern och hennes mamma och sköt sig själv.

Mannen själv förnekar brott. Vid ett par tillfällen försökte han avbryta åklagarens framställning med orden att alltihop är lögn.

Hans inställning är att han inte hittades i lägenheten på morddagen och att de båda kvinnorna egentligen lever. Skulle rätten finna att han var där, menar han att det är någon annan person som skjutit honom och de bägge kvinnorna.

Rättegången om dubbelmordet kommer att pågå i tre dagar.