Varberg

Arbete förmedlas på stranden

Jobbcoacherna på Arbetsförmedlingen i Varberg tar steget närmare arbetslösa ungdomar. Eftersom arbetsförmedlare märkt att stranden lockar mer än arbetsförmedlingen nu under sommaren så flyttar jobbcoacherna vid fint väder också de till stranden.

När solen skiner och havet lockar känns hösten långt borta och man kan förstå om man som ung och arbetslös inte har lust att gå till Arbetsförmedlingen.

Det upptäckte Lotta Wallenstein och hennes kollega Pernilla Rosenquist när få kom till jobbcoachmötena i Varberg.

– Det finns ju väldigt många ungdomar som står i kö till jobbcoacher och vi har väldigt många så då sa vi att varför inte gå ner på stranden för det är ju på Kåsa strand de ligger och solar. Så att vi kommer till dem, säger Lotta Wallenstein jobbcoach på plats på Kåsa.

Under ett parasoll på Kåsa kommer de nu att stå när vädret tillåter för att träffa de som inte dyker upp på mötena men också för att nå ut till jobbsökande som står i kö för att få träffa en jobbcoach.

– Det är ju en ny satsning, men jag tror att det är väldigt viktigt att man vågar tänka lite nytt också, så att man inte gör som alltid har gjort. Hittills har det varit väldigt uppskattat, fortsätter Lotta Wallenstein.

Johan Lindström, som idag jobbar som snickare lockades trots att han redan har ett jobb till en av jobbcoacherna på Kåsa.

– Jag gick bara förbi och stannade och tjatade och så. Så frågade de om jag hade jobb, så sa jag att jag var snickare. Då sa de att de hade snickarjobb i Florida, säger han.

Hur låter det då?

– Det låter väl fräckt, det är ett stort kliv men det är ändå roligt på samma gång såklart, säger han.