VARBERG

Bly populärt under cruising

Cruisingen Wheels and Wings pågår för fullt i Varberg. Det är verkligen nåt som bensinstationerna i Varberg och de runtomkring märker av. Försäljningen av 98-oktanig bensin ökar radikalt och den annars ganska svårsålda blytillsatsen säljs som aldrig förr.

-- Det vi säljer på ett halvår går den här helgen, säger Tommy Jonsson som driver Statoilmacken vid Lassebacka i Varberg.

– Jag har sålt en idag, och nu är klockan nio. Så det är en ökning, det är det absolut, säger Jonathan Andersson på Shell.

Nu när Wheels and Wings har kommit till stan fyller bensinmackarna upp drickakylen och bunkrar upp med snabbmat. De gamla veteranfordonen som har polerats upp inför helgens cruisingrunda tankas inte med samma bensin som modernare bilar gör så även de får bensinmackarna fylla på inför helgen.

Nu säljs det betydligt mer 98-oktanig bensin, som inte är så vanligt annars.

– Det tankas inte speciellt många hundra liter på en dag annars, men nu är det mest den som går, säger Tommy Jonsson på Statoil i Varberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".