VARBERG

Polisen ser över Wheels & Wings

Polisen ser över delar av organisationen kring nästa års Wheels & Wings i Varberg. Det eftersom mycket av helgens stök hände på reservcampingen på Håsten. Nu funderar polisen över om campingen ska vara kvar och i så fall hur organisationen kring den ska se ut.

Årets cruisinghelg visade sig vara stökigare än tidigare år. Sammanlagt anmäldes i helgen omkring 30 personer för misshandel, över 60 personer omhändertogs för fylleri och en hel del bränder rapporterades. Det är fler anmälningar än tidigare år. Och det mesta som hände, det hände på Håstens camping.

– Vi har vissa teorier om att vi har haft en låg toleransnivå i centrum vilket gör att vi har haft problem i år uppe på den såkallade reservcampingen, flera kanske inte har sökt sig till centrum utan har hållit sig däruppe istället, säger Per-Arne Nilsson närpolischef i Varberg.

Är det Håstens camping som ska ses över till nästa år då?

– I första hand får vi se till att vi får förelägga om fler ordningsvakter uppe på campingen, det har varit alldeles för lite tidigare år. Det är något vi analysera och titta på med tanke på hur man gjorde i Halmstad med Karlstorps camping under midsommarhelgen. Vi får väl börja fundera på om vi ska ha den här campingen, och på vilket sätt. Och i så fall med hur många ordningsvakter, säger Per-Arne Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".