Dokumentation av Thailandsresa svår att hitta

Det är svårt att få tag på redogörelsen för vad som uträttades under den kommunala Thailandresan i fjol då åtta politiker och tjänstemän från barn- och ungdomsförvaltningen i Halmstad reste iväg tre veckor på studieresa.
Skattemyndigheten underkände nyligen resan med motiveringen att programmet i alltför hög grad präglades av rekreation och nöjen. När Radio Halland letade efter skriftlig dokumentation och videofilmen som sammanställts från resan på barn- och ungdomsförvaltningen, så fanns det inte där och inte heller fanns någon notering om var det fanns. Barn- och ungdomsnämndens ordförande Anders Rosén säger till Radio Halland att det är enskilda personer med anknytning till resan som har dokumentationen. Rosén säger också att videofilmen är att betrakat som en formell dokumentation av resan. Enligt offentlighetsprincipen är en sån videofilm att betrakta som allmän handling och ska finnas tillgänglig för vem som helst att begära ut. Anders Rosén håller med om att filmen borde finnas registrerad och tillgänglig.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".