Lena Carlbom ordförande på kultur- och fritidsnämnden tycker att skateparken är en bra satsning för Falkenbergs framtid. Foto: Henrik Martinell.
Falkenberg

Skatepark lockar ungdomar

Den nya skateparken i betong i Falkenberg lockar inte bara åkare från Halland och Västkusten, utan även åkare från resten av Norden.

Kalle Pettersson från Falkenbergs Inline & Skateförening har arbetat med betongparken ända från idéstadiet tills att den invigdes på lördagen.

– Vi har redan haft besök från Oslo och de har gett oss jättemycket beröm för hur det ser ut. Så det här kommer nog att locka folk från hela Europa om vi har lite tur, säger Kalle Pettersson. 

Det var kultur- och fritidsnämndens ordförande Lena Carlbom som invigde den stora skateparken i betong. Sammanlagt har den kostat skattebetalarna 3 miljoner kronor, men trots dåliga tider rent ekonomiskt så tror Lena Carlbom att man satsat pengarna på rätt ändamål.

– Som politiker när man gör neddragningar får man ju alltid frågan hur man kan göra en skateboardpark för nio miljoner kronor när man till exempel lägger ner ett bibliotek. Men vi känner att det här är viktigt för ungdomarna. Vi kan inte vara en stad dit det bara flyttar mycket äldre människor. Vi måste också vata en stad där vi tar emot ungdomar och deras intressen, säger Lena Carlbom.

Samuel Lund från Stockholm har kommit från Stockholm för att prova den nya skateboardbanan.

– Den är helhäftig. Det finns jättesweetspots och man kan göra vad som helst här nästan, säger Samuel Lund. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".