Konflikt på hög nivå inom psykiatrin i Halland

Alla läkare vid psykiatriska kliniken på sjukhuset i Varberg ger sitt fulla stöd för klinikchefen Yvonne Kollberg. Det med anledning av konflikten mellan Kollberg och chefen för psykiatrivården i Halland, Lars-Olof Ljungberg
Lars-Olof Ljungberg vill att Yvonne Kollberg ska avsättas från sin tjänst som chef för psykiatriska kliniken i Varberg. Han säger till P4 radio Halland att han uppfattar att Yvonne Kollberg inte har vilja eller förmåga att leda verksamheten på ett sådant sätt att man utvecklas i enlighet med landstingsledningens ambitioner. Yvonne Kollberg skriver i ett brev till landstingsledningen, bland annat, att Lars-Olof Ljungberg hånat och uppträtt hotfullt mot henne. Ljungberg säger att han tar till sig av kritiken men att han har svårt att förstå hur hon kan uppfatta hans uppträdande på det sättet. Yvonne Kolberg har avböjt att kommentera konflikten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".