HALMSTAD

Lyckad musikfestival på Laxön

Drygt två hundra personer tog sig till Laxön i Halmstad under lördagen, för att under 12 timmar njuta av musikfestivalen som hölls där. Även om Laxön skulle kunna ta emot många fler besökare var arrangörerna nöjda och stämningen var hög.

– Det är kul med lite band ifrån Halmstad och så som man kan lyssna på, säger Cina Andersson som besökte festivalen.

Tycker du att det behövs en sån här festival?

– Absolut. Då kommer det fram en massa band som kanske inte hade kommit fram annars, som då får en chans att visa upp sig och så.

– Nu när Diesel inte finns, så finns det ju inget ställe för oss som är under arton att vara eller spela på, säger Pontus Rolling som också besökte festivalen.

Solen sken på Laxön i Halmstad när den första musikfestivalen på 700 år hölls. Ja, iallafall enligt arrangörerna som skämtsamt döpt festivalen till Laxön 701. Oavsett vad, så var festivalen eftertraktad bland besökarna. Av de nio olika band som uppträdde var alla utom två från Halland och ett av banden var halmstadgruppen Carisma.

– Den är mycket trevlig. Det är mycket familj och vänner här, säger Veronika Stellmo som spelar bas och sjunger i bandet Carisma.

Behövs den här festivalen?

– Ja, definitivt. Därför det finns inte så mycket att göra i Halmstad. På sommaren kan man ju åka till stranden, men det är mycket roligare med musik.

Micke Nilsson från musikföreningen Dizzorder som tillsammans med Kulturparadiset var huvudarrangör, berättade att man har stora planer för musikfestivalen på Laxön.

– Förhoppningarna är ju en tredagars festival så småningom, och det behövs verkligen i Halmstad, säger Micke Nilsson.

– Absolut, här finns potential. Vi har ju ön här, med scen och allt, säger Bengt-Göran Johansson från medborgarskolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista