Falkenberg

Oroligt på Falkagård i natt

Det har varit en mycket stökig natt på Falkagård i Falkenberg som kulminerat i två fall av misshandel av personer som försökt förhindra skadegörelse och inbrott.

Polisen fick ett första larm strax efter klockan ett om att en pappa, som sprungit efter en person som försökt stjäla sonens moped, blivit misshandlad och hotad. Han klarade sig undan allvarligare skador.

Värre var det två timmar senare vid tre-tiden när en medelålders man försökte stoppa ett inbrott och skadegörelse. Mannen blev då misshandlad med basebollträ så allvarligt att han fick föras till sjukhus. Polisen har gripit en 25-årig man misstänkt för det senare fallet som man rubricerar som grov misshandel.

Polisen säger till Radio Halland att det har varit mycket stökigt med folksamlingar och bråk i Falkagård under hela natten. Som mest hade polisen sex patruller på plats och fortfarande nu under morgontimmarna har man två patruller kvar i området och man ser mycket allvarligt på det som hänt speciellt eftersom två personer som försökt avstyra brott blivit misshandlade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".