Varberg

Ökad försäljning i krisens spår

När nybilsförsäljningen sjunker köper allt fler begagnade bilar. Det märks på företaget Pebe i Veddige som bland annat säljer klädslar till just gamla bilar.

- Vi har sett en ökad efterfrågan den senaste tiden mycket på grund av den ökade försäljningen av begagnade bilar. Man vill kanske fräscha upp den begagnade bilen, säger vd:n Peter Hindriksson.

Idag är det också allt fler kunder som vill ha sin egen personliga klädsel i bilen med särskilda färger eller material. Inte minst lastbilschafförer. Då brukar även gardiner, mattor och annat ingå. Det har också blivit en nisch för Pebe, där man är störst i norra Europa.

Och att fler vill ha sin egen individuella bilklädsel har fått Pebe att satsa allt mer på utveckling och egen design säger vd Hans-Peter Hindriksson.

- Jag tror att det går att utveckla väldigt mycket genom att snegla på andra branscher. Att få klädseln lite mer hipp och modern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".