Ingen extra bil på Väster.
Halmstad

Räddningsnämnden skär ner

I somras infördes en så kallad framskjuten enhet på Väster i Halmstad. Det vill säga en brandbil med tre personer, som främst jobbar med förebyggande arbete. Tanken var att ytterligare en bil skulle införas i Väster, men så blir det alltså inte, i alla fall inte ännu.

Orsaken stavas ekonomi. Räddningsnämnden måste skära i budgeten vilket gör att införandet av en andra framskjuten enhet flyttas fram, vilket i sin tur innebär att tre tjänster på enheten - som ännu inte finns - sparas in.

Men trots sparkravet säger räddningsnämndens ordförande, moderaten Lennart Eriksson, att allmänheten inte kommer påverkas.

– Vi kommer att klara detta och Halmstadborna kommer inte att märka av detta, säger Lennart Eriksson. 

Även den befintliga personalen måste minskas. Det ska göras genom erbjudanden om pensionering med en viss pensionsförstärkning.

Trots sparkravet är planerna på en ny framskjuten enhet inte helt nerlagda. Men Lennart Eriksson säger att det måste utvärderas noga om var den behövs bäst. Enligt honom finns det chans att den kan hamna i östra Halmstad istället för i västra.

– Efter de här två månaderna på Väster så har det slagit väldigt väl ut, och jag är övertygad om att en framskjuten enhet på Öster också skulle vara väldigt bra, säger Lennart Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".