Tjuvhultoffrets advokat: "Han var ju så sargad"

Offret för den tortyrliknande misshandeln i Tjuvhult på Hallandsås i mars 2008 har hittats död. Mannen företräddes vid rättegångarna mot förövarna av tortyren av advokat Gunilla Johansson. Hon berättar om hur mannens liv blev efter den fruktansvärda upplevelsen.

Mannen som blev 45 år var bosatt i Laholm och han hittades strax efter klockan åtta igår kväll i ett garage i Hishultstrakten. 

Polisen misstänker inget brott bakom dödsfallet

– Omständigheterna är sådana att vi med stor sannolikhet kan utesluta brott, säger Andreas Bengtsson, vakthavande befäl vid Hallandspolisen.    

Mannen företräddes vid rättegångarna mot förövarna av tortyren av advokat Gunilla Johansson. Så här berättar hon om hur mannens liv blev efter den fruktansvärda upplevelsen.

– Han var en färgad man på många olika sätt, inte minst själsligen. Jag kommer ihåg att han på rättegången berättade på ett sådant sätt att man lätt kunde leva sig in i hur han hade haft det och hur rädd han hade varit. 

-- Han hade fortfarande men efteråt, han berättade att han kunde skrika rakt ut på natten. Han var ju så sargad, med avhuggna tår och han mådde både psykiskt och fysiskt dåligt på grund utav den tortyr han blev utsatt för.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".