Fängelse för narkotikabrott

Det blev fängelse för fyra av de inblandade i den stora narkotikarättegång som nyligen avslutades i Halmstad tingsrätt. En femte åtalad får skyddstillsyn.
Rättegången har gällt en omfattande narkotikahandel i och omkring Halmstad. Verksamheten har bedrivits i rent yrkesmässiga former. En 44-årig halmstadbo tycks ha varit hjärnan eller huvudpersonen i ligan. Han har organiserat försäljningen, medan en 42-årig kamrat förvarat narkotikan. Det är dom bägge som fått de längsta fängelsestraffen, fem år var. Bägge är missbrukare och tidigare dömda för narkotikabrott, men har nekat till anklagelserna om föräljning. Stora mängder narkotika har även beslagtagits hos dom åtalade. Hos den 44-årige halmstadbon hittades också över tusen barnporrbilder. Mannen fälls därför utöver för grovt narkotikabrott även för barnpornografibrott.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".