Varberg

Fler avhopp från sjukhusledningen

Nu lämnar en tredje personen ledningen för sjukhuset i Varberg på kort tid. Denna gång är det chefläkare Gösta Rüter som slutar.

Gösta Rüter har arbetat som chefläkare på Sjukhuset i Varberg sedan april i år. Nu väljer han på egen begäran att lämna Landstinget Halland och gör sin sista dag den 16 oktober.

Sjukhuschef Anders Dybjer uppger att det i dagsläget inte finns någon lösning på hur chefläkarfrågan ska lösas.

På kort sikt kommer någon läkare på Sjukhuset i Varberg att bli tillförordnad chefläkare tills det finns en permanent lösning.

Tidigare har sjukhuschefen Christina Wallentin och verksamhetschefen på medicinkliniken, Görel Sundbeck, lämnat sina tjänster.

Alla tre var motparter till läkarföreningen i den konflikt som pågått på Varbergs sjukhus.

– Jag tycker det är beklagligt att utvecklingen har blivit sådan vid sjukhuset i Varberg och det är såklart bekymmersamt. Men mitt uppdrag som sjukhuschef är att sikta på arbetet framåt och försöka att identifiera orsaker och ta nya tag för att komma framåt i nya frågor vad gäller sjukhusets framtid, men då är det också bekymmersamt och beklagligt att medarbetare lämnar, säger Anders Dybjer chef för båda sjukhusen i Halland.

Finns det något du kan säga om skälet till varför Gösta Rüter valt att sluta?

– Nej, jag vill inte kommentera det. Jag har inga synpunkter, men chefsläkaren har begärt att få lämna sitt uppdrag och det har jag godkänt, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".