Halland

Fel med ersättning efter Gudrun

Som att strö salt i såren! Det säger Lennart Bertilsson från Unnaryd om finansdepartementets slutsats om att det var fel av staten att ge ersättning till skogsägare efter stormen Gudrun 2005.

Som att strö salt i såren! Det säger Lennart Bertilsson från Unnaryd om finansdepartementets expertgrupp för miljöstudiers rapport. Slutsatsen i rapporten är att det var fel av staten att ge ersättning till skogsägare efter stormen Gudrun 2005. Det håller inte Lennart med om. 

– Det är ett angrepp mot en insats som behövdes. Jag har mest synpunkter på att man säger att pengarna inte hade behövts, jag tror att det var nödvändigt utifrån den situationen som rådde ett halvår efter stormen. 

– Belastningen var enorm och tryggheten var störd hos skogsbrukarna, man jobbade så mycket man någonsin orkade och många körde ner sin hälsa och då behövdes det uppmuntran, säger Lennart Bertilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".