Patrik "Putte" Gröndahl. Foto: hammarbyfotboll.se
Halmstad

Hammarbyledare slogs av polis

Det blev stökigt efter den allsvenska matchen på Örjans Vall på måndagskvällen mellan HBK och Hammarby. Hammarby har anmält polisen för att ha slagit ner klubbens säkerhetsamordnare Patrik "Putte" Gröndahl vid ett tumult när supportrarna skulle ge sig av.

Göran Rickmer, evenemangsvarig för Hammarby, stod bredvid och blev vittne till vad som hände utanför en supporterbuss.

– En bit bort var det stökigt men där vi stod var det lugnt. Det förekom inga bråk eller provokationer mot polisen.

– En polisman slår Putte över ryggen med en batong och sedan i ansiktet. Putte säger då att han jobbar för Hammarby med det hjälpte inte. Han får ytterligare slag över munnen och näsan med batonger och övermannas.

 Christer Harplinger, informationschef hos Hallandspolisen har en annan bild av händelsen. Enligt honom var det tumultartat på området och polisen uppfattade det som att de personer som stod där Putte Gröndahl stod var på väg att börja bråka.

Polismyndigehetn har under tisdagen samlat in uppgifter från polismän som tjänstgjorde på Örjans Vall, och har sedan lämnat över ärendet till riksenheten för polismål. Där ska en åklagare ta ställning till om en det ska inledas en förundersökning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".