Halmstad

Man jagade fjärdeklassare med bil

Polisen utreder just nu en händelse där en pojke i fjärde klass på Snöstorpsskolan i Halmstad ska ha blivit förföljd och jagad av en okänd man på väg hem från skolan.

Det skedde vid elvatiden på fredagen den 9 oktober, berättar Magnus Ljungdahl som är rektor på Snöstorpsskolan.

- Eleven var på väg hem från skolan på grund av sjukdom och när eleven lämnar skolgården så noterar eleven en vit bil med släp som sakta kör jämsides. Bilen fortsätter att köra jämsides ett stycke till, sen stannar den och en man kliver ut och börjar springa mot eleven. Eleven blir rädd och börjar springa och mannen följer efter tills eleven är utanför sitt hem, berättar han.

Väl hemma ringde pojken sin mamma som i sin tur kontaktade skolan om det inträffade. Skolan upprättade då en anmälan hos polisen.

Vare sig polisen eller skolan har i dagsläget någon ytterligare information om det som hänt men polisen säger till Sveriges Radio Halland att utredning pågår, men att man ännu inte börjat söka efter vittnen till händelsen.

Igår skickades information ut till föräldrar i Snöstorp om det som inträffat, men skolan har inte gått ut med några rekommendationer till föräldrarna att man exempelvis ska följa sina barn till och från skolan.

- De uppgifter vi har fått från föräldrarna tar vi på allvar och vi har rapporterat det till polisen. Vi stöttar eleven och familjen om de behöver hjälp eller samtalsstöd. Då finns skolan där. Jag har täta kontakter med familjen, säger Magnus Ljungdahl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".