Det var delvis Jimmie Åkessons debattartikel som fick Lars-Erik Persson att hoppa av SD. Foto: Annika af Klercker/Scanpix.
Falkenberg

Sverigedemokrat lämnar partiet

Sverigedemokraternas lokale ordförande i Falkenberg, Lars-Erik Persson, väljer att lämna sitt uppdrag och partiet. Starkaste skälet är att partiets ledning har blivit för fientlig mot islam.

– En stor anledning är givetvis tidsbristen. Sedan är det Jimmy Åkessons uttalande angående muslimer, det är inget jag vill skriva under på. Jag tycker att han angriper muslimer och islam för hårt.

– Man har redan en stämpel som främlingsfientlig när man är med i Sverigedemokraterna. Jag har varit med i Sverigedemokraterna av anledningarna att man har en bra familjepolitik, en bra äldreomsorg och skolpolitik. Utfallet mot islam var för kraftig, säger Lars-Erik Persson.

Har du framfört din kritik till någon högre upp i partiet?

– Till Jimmy Åkesson personligen. Han har tyvärr inte svarat. Jag skrev att jag inte sympatiserade med det han skrev.

Har inte invandringsfrågan varit viktig i Sverigedemokraterna redan när du gick med?

– Jo, att man har vänt sig mot den invandringspolitik som vi har och det kan jag skriva under på.  Men däremot så har inte jag upplevt att mötena och utbildningarna som jag har varit på är så främlingfientliga som de framställs i pressen, säger Lars-Erik Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".