Var tredje lampa släcks i budgeten inför 2010. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix.
Halmstad

Nu blåser man ut ljusen i stan

I Teknik- och Fritidsnämnden i Halmstads budget för nästa år sparas en hel del ljus bort.

Passa på att njuta av årets offentliga julgranar i Halmstad för det kan vara sista gången. Julgranar sparas nämligen bort i Teknik- och Fritidsnämndens budget för 2010. Och det är inte de enda ljus som släcks. Var tredje gatlykta i Halmstad släcks ner under nästa år.

Men för att säkra belysning vid platser där det är viktigt att man kan se ordentligt, som övergångsställen, korsningar och viktiga centrumområden så gör man så att vissa gator släcks ner helt och på andra så släcker man varannan lykta.

Annat som sparas på är gräsklippning och lövfräsning i parkerna liksom gallring i naturparker.

Öppettiderna i simhallen kommer att anpassas till besöksfrekvensen. Det lär betyda stängt på de lugnaste tiderna. Allmänt så upphör i praktiken möjligheten att förbättra stadsmiljön eller att utveckla aktivitetsytor som lekplatser. Samtidigt höjs flera avgifter.

Det blir dyrare att parkera i stan och fri parkering för miljöbilar slopas.

Än mer svider det kanske i plånboken att vattentaxan höjs kraftigt, med 80 öre per kubik.

Förvaltningen går inte skadeslös när nu pengakassan minskar med 18 miljoner jämfört med i år. Personalstyrkan minskas med 26 personer under perioden, vilket dock kan ske genom naturlig avgång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".