Varberg

Oviss framtid på sjukhuset

Dagen efter det omfattande förslaget till ny organisation på Sjukhuset i Varberg informerades personalen. Sjukhuset har redan infört anställningsstopp och snart kan det komma besked om nedskärningar i personalstyrkan.


En av dem som ser negativt på förslaget från sjukhuschefen Anders Dybjer är kirurgsköterskan Berit Johansson. 

– Läkarförbundet välkomnar att man ser över verksamheten och att man försöker hitta effektiviseringsvinster mellan sjukhusen i Varberg och Halmstad, säger Berit Johansson.

Bland personalen på sjukhuset råder ovisshet om framtiden och de tillfrågade vet inte riktigt vad de ska tycka i nuläget.

– Jag har inte sett förslaget, så jag kan inte säga någonting om det.

– Just nu vet jag inte så mycket, så kan jag kan tyvärr inte säga så mycket om det.

– Man blir ju lite trött på allt, vi har varit med om så många omorganisationer. Man blir orolig, jag tror det blir svårt. Patienterna kommer vi inte hinna med i den utsträckning som vi skulle vilja, säger Berit Johansson.

Men överläkare Thomas Zilling tror på en annan utveckling.

--  Det kommer inte märkas av så mycket i verksamheten. Vårdavdelningarna kommer vara som tidigare. Nu vet vi inga detaljer, det här är ännu bara ett förslag. Många andra omorganisationer där jag har varit med, så har det rent konkret inte inneburit att så många har fått sluta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".